Detailpagina VGZ

Collectiviteitsnummer VGZ zorgverzekering

Vraag gratis en direct collectieve korting aan op de VGZ zorgverzekering. Het VGZ collectiviteitsnummer dat je kiest is afhankelijk van jouw situatie en het collectief dat je kiest. De collectieve korting in 2020 bij VGZ kan oplopen tot 5% op de basisverzekering en tot 15% op de aanvullende verzekering. Iedereen mag gratis en vrijblijvend gebruik maken van het VGZ collectief. Je kunt het hele jaar door collectiviteitskorting aanvragen.

Logo VGZ zorgverzekering   Collectiviteitsnummer
   VGZ Zorgverzekering

vgz_logo
  Premie per maand bij €385 eigen risico:€ 113,95
  Premie per maand bij €885 eigen risico:€ 98,95
  Kortingspercentage basispremie: 5%
  Kortingspercentage aanvullende premie: 15%
  Collectiviteitsnummer:   17997

Collectiviteitskorting VGZ aanvragen

Door gebruik te maken van het collectiviteitsnummer van VGZ ontvang je 4% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering van VGZ. Gebruik hiervoor het collectiviteitsnummer: 17997.
Het is ook mogelijk om 5% korting te krijgen op de basisverzekering en 15% op de aanvullende verzekering (let wel: dit zijn andere aanvullende pakketten). Dit kan via het VGZ United Consumers collectief.
Het aanvragen van een collectiviteitskorting bij VGZ is eenvoudig en voor iedereen mogelijk. Heb je al een zorgverzekering bij VGZ, dan kan je via de rode button in de tabel hiernaast alsnog een collectieve korting aanvragen. Dit is het hele jaar mogelijk.

Wanneer je gebruik maakt van het collectiviteitsnummer van de Stichting Zorg voor Koopkracht neem je automatisch deel aan het VGZ collectief. Hieraan zitten geen kosten verbonden. Het collectiviteitsnummer van VGZ is afhankelijk van jouw situatie, via de rode button in de tabel kan je meer informatie vinden over jouw situatie.

Collectieve korting op de VGZ zorgverzekering

De reguliere maandelijkse zorgpremie bij VGZ bedraagt in 2020 € 119,95 bij een eigen risico van € 385,- voor de naturapolis VGZ Ruime Keuze. Met een collectiviteitskorting van 5% wordt de maandelijkse basispremie € 113,95. Op jaarbasis bespaar je met deze collectiviteitskorting dus € 72,-.

Bij een maximaal eigen risico van € 885,- betaal je zonder collectiviteitsnummer € 105,95 per maand. Na aftrek van de korting bedraagt de maandelijkse zorgpremie nog € 98,95.

Vergoeding basisverzekering VGZ

Zorgverzekeraar VGZ biedt twee soorten basisverzekeringen aan:

• VGZ Ruime Keuze (naturapolis)
• VGZ Eigen Keuze (restitutiepolis)

Bij de basisverzekeringen geldt een andere keuzevrijheid, zo heb je bij een naturapolis een beperkte keuzevrijheid en mag je bij de restitutiepolis volledig vrij kiezen door welke zorgverlener jij geholpen wilt worden. Voor een naturapolis betaal je dan ook minder zorgpremie dan voor een restitutiepolis. Het is belangrijk om vooraf te kijken met welke zorgverleners VGZ een contract heeft afgesloten, zodat jij goed kan bepalen welke polis jij nodig hebt.
Met de basisverzekeringen van VGZ wordt de volgende zorg vergoed:

• Huisartsbezoek
• Ziekenhuisbezoek en ziekenhuisverblijf
• Verloskundige- en kraamzorg
• Medicijnen
• Tandartsbezoek tot een leeftijd van 18 jaar
• Behandelingen door een medisch specialist

Een deel van de zorgkosten zijn voor eigen rekening, ook wel het eigen risico genoemd. In 2020 zal het eigen risico wederom € 385,- bedragen. Niet alle zorg wordt betaald vanuit het eigen risico, zo wordt een bezoek aan de huisarts altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht je meer zorg nodig denken te hebben dan er in het basispakket wordt aangeboden, is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Afhankelijk van jouw situatie kan je tot 10% collectiviteitskorting krijgen op een aanvullende verzekering bij VGZ en 15% via het United Consumers collectief.

Detailpagina VGZ
4.72 (94.35%) 46 votes