hoeveel-bespaar-ik

Hoeveel kan ik besparen

Wanneer je een zorgverzekering afsluit zijn er een aantal mogelijkheden om geld te besparen op de zorgpremie. Door het combineren van alle mogelijkheden kan jouw totale korting tot wel € 300,- oplopen.

Besparen met een collectiviteitsnummer

Met een collectiviteitsnummer kan je geld besparen op de zorgpremie. Het kortingspercentage is afhankelijk van de zorgverzekering die je kiest. Met een collectieve korting van 5% op de basisverzekering kan je tot wel € 75,- per jaar besparen. Wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit kan de korting oplopen tot 20%, waardoor je tot € 480,- per jaar kan besparen.

Besparen met het eigen risico

Naast het aanvragen van een collectiviteitskorting is er nog een andere mogelijkheid om te besparen op de zorgpremie. Door het verhogen van het eigen risico verlaag je de zorgpremie. Het verplichte eigen risico is voor 2019 vastgesteld op € 385,- en kan vrijwillig opgehoogd worden tot € 885,-. Maak voor jezelf een afweging hoeveel zorg je in het aankomende jaar verwacht te gebruiken. Wanner je verwacht weinig zorgkosten te maken, kan het voor jou voordelig zijn om het eigen risico te verhogen. Mocht je alsnog extra zorg nodig hebben, betaal je de eerste € 885,- zelf.

Besparen door vooruit betalen

Als laatst kan je nog geld besparen door de zorgpremie vooruit te betalen. Vooruit betalen van de zorgpremie kan per jaar, half jaar of per kwartaal en kan tot 2% korting opleveren, wat neer komt op € 50,- per jaar. Wanneer je alle bespaartips combineert kan je flink besparen op de zorgpremie.

hoeveel-bespaar-ik
4.3 (86%) 10 votes