hoeveel-bespaar-ik

Hoeveel kan ik besparen

Wanneer je een zorgverzekering afsluit zijn er een aantal mogelijkheden om geld te besparen op de zorgpremie. Door het combineren van alle mogelijkheden kan jouw totale korting tot wel €300 oplopen.

Besparen met een collectiviteitsnummer

Met een collectiviteitsnummer kan je geld besparen op de zorgpremie. Het kortingspercentage is afhankelijk van de zorgverzekering die je kiest. Met een collectieve korting van 10% op de basisverzekering kan je soms tot €120 per jaar besparen. Wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit kan de korting oplopen tot 20%, waardoor je tot €250 per jaar kan besparen.

Besparen met het eigen risico

Naast het aanvragen van een collectiviteitskorting is er nog een andere mogelijkheid om te besparen op de zorgpremie. Door het verhogen van het eigen risico verlaag je de zorgpremie. Het verplichte eigen risico is voor 2018 vastgesteld op €385 en kan vrijwillig opgehoogd worden tot €885. Ga goed na welke zorg je verwacht te gebruiken voordat je de keuze maakt het eigen risico op te hogen. Mocht je alsnog extra zorg nodig hebben, betaal je de eerste €885 zelf.

Besparen door vooruit betalen

Als laatst kan je nog geld besparen door de zorgpremie vooruit te betalen. Vooruit betalen van de zorgpremie kan per jaar, half jaar of per kwartaal en kan tot 3% korting opleveren, wat neer komt op €50 per jaar. Wanneer je alle bespaartips combineert kan je flink besparen op de zorgpremie.

hoeveel-bespaar-ik
4.5 (90%) 2 votes